Gabardin Kumaş

Gabardin Kumaş Özellikleri

Gabardin kumaşın en önemli özelliği çok sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır. Bu özelliğiyle de diğer kumaş çeşitleri arasında ayrılmaktadır. Peki, gabardin kumaş nasıl olur ve ne gibi işlere yarar? Çünkü sıcak tutan bir dokuya sahiptir. Buna bağlı olarak da yumuşak olduğu söylenebilmektedir. Pamuk ve yün gibi doğal iplikler kullanılarak üretilmektedir. Çünkü bu özelliğiyle sağlıklı kumaşlar arasında yer almasını sağlar.  Bu kumaş türü çok esneyen bir yapıya sahip değildir. Ancak kolay kırışan bir yapıya sahip olduğu söylenir. Çok önemli özelliklerinden biri su geçirmez özelliğidir. Bu konu nedeniyle çok fazla tercih sebebidir.

Güçlü ve Dayanıklı Olan Gabardin Kumaş Nedir?

Bu soru genel bir tanım için cevaplanabilir. Bu kumaş çeşidi örgü dokuma bir kumaş türüdür. Oldukça sık bir dokumaya sahiptir. Çünkü su geçirmez özelliğine sahip olmasını sağlamaktadır. Buna ek olarak sık dokumaya sahip olması dayanıklılığını da arttıran bir konudur. İç göstermez özelliği de yine sık dokumasıyla ilişkilendirilebilir. Polyester içermemesiyle de doğal lifli kumaşlar arasında gösterilmektedir. 19.yüzyıldan beri kullanılan kumaş çeşitlerindendir.

Yün ve pamuk içeren sık dokumaya sahip kumaşa gabardin kumaş denilmektedir. Kullanım alanı da oldukça geniştir.  Bu kumaş türü sıcak kalmak isteyenlerin tercih edeceği bir kumaştır. Yani hava geçirgenliğine bağlı olarak da soğuk havalarda kullanılmaktadır. Tamamen kış mevsimine uygun bir yapıya sahiptir.

Nerelerde Kullanılır?

Özellikleriyle dikkat çeken bu kumaş türü nerelerde kullanılır sorusunun yanıtı da merak edilir. Bu kumaş türü kış koleksiyonları için tercih sebebi çeşitler arasındadır. Dış giyim ürünlerinde kazak, hırka, sweatshirt mutfak önlüğü gibi çok fazla giyim ürününde kullanılabilmektedir. Etek, elbise ve ceket tasarımlarında kullanılabilmektedir.

Terletir mi sorusu için hava geçirgenliği az olan bir kumaş türü olsa da terletme özelliği bulunmamaktadır. Dekorasyon ürünlerinde kullanılması mümkündür. Dayanıklı yapısı tasarımlarda rahat bir tutum izlenilmesini sağlar. Tığlar ve benzeri nakış ürünleri kullanılarak üzerine işlemeler de yapılabilmektedir. Bu şekilde kişiye özel tasarımlar vardır.

Hangi Mevsimde Giyilir?

Hangi mevsimde kullanımı uygun sorusu da çok fazla sorulmaktadır. Gabardin kumaş çeşitlerinin yapıları değişkendir. Buna bağlı olarak gabardin kumaş ince veya kalın yapılı kıyafetlerde tercih sebebidir. Ancak genel olarak sonbahar ve kış aylarında kullanımı mümkün olan bir kumaş türüdür. Çünkü bu aylarda soğuk havalardan korunmak ve üşümemek için gabardin kumaş uygundur. Sonuç olarak Gabardin kumaş nasıl yıkanır sorusuna cevap olarak; Pamuk içeriğine sahip gabardin kumaşlar 40 derece sıcaklıkta yıkanır. Bu kumaş türlerinin ütülenmesi gerekir. Ütü yaparken de mutlaka dikkatli olunmalıdır. Nakış kitleri kullanılarak işlenecekse de yine yapısının bozulmamasına dikkat edilmelidir. Detaylı bilgi almak için Personelity firmasını deneyimleyebilirsiniz.